Какво е бъдещето на Левски без Спас Русев?
 

Светльо Тодоров: Футболът не е само тичане и тактика

20 декември 2016 15:48

Фотограф: Десислава Комарова

Бившият играч на редица английски клубове разказва за диетология, психология и цялостната подготовка в най-популярната игра

Шампионът и голмайстор на старата английска Първа дивизия с Порстмут - Светослав Тодоров, е един от хората, които са известни със стриктно спазване на спортен режим - хранене, възстановяване, кондиция. Бившият нападател на Помпи, Уест Хем, Уигън и Чарлтън говори пред “Тема Спорт” за навиците на българските футболисти по отношение на цялостния тренировъчен процес.

- От кога стана такъв педант на тема спортен и хранителен режим?
- От малък съм такъв. Залагам на самоконтрол и дисциплина. Следил съм да спазвам диети, какво трябва да се яде, какво не трябва. Интересувам се още от първия ми ден в професионалния футбол. В началото нямаше никаква информация. По време на лагерите и преди мачове ядяхме едно и също нещо. Когато Стилян Петров отиде в Селтик, първият ми въпрос към него беше: “Какво ядете преди мач?”. Тогава той ми отговори: “Ядем само спагети.” След това, когато аз отидох в Англия, се допитах и до диетолози. Оттам насетне започнах да работя с персонален диетолог, който бе написал много книги по тази тема. Днес има сташно много информация на тази тематика. В Уест Хем видях нещо, което и до ден днешен го няма в българските клубове. Отиваш рано сутринта на базата, има закуска, след това тренираш. Има си диетолог, който ти казва от какво имаш нужда. Навремето тук, когато отивах на тренировка, ядях вафла. Но сега, ако се върна назад… За съжаление, много футболисти допускат грешката, че си мислят само за работата на терена, а е важно какво правиш и извън него. Аз съм бил винаги готов да се лишавам от каквото трябва, за да постигна целите си. По този начин имаш по-голям шанс, а и се учиш на самоконтрол и дисциплина - основното нещо за професионалните футболисти.

- В Англия професионалният футболист има персонални треньори по фитнес, лека атлетика, кондиция, физиотерапевти, които изготвят допълнителни упражнения извън тези по време на тренировките с клуба.
- В България всичко е свързано с лоши навици, а и много малко клубове могат да си позволят това нещо. Още по-трудно е да се образоват такива специалисти тук, да бъдат поканени методисти, за да ги обучават. Това може да стане само ако специалистите са работили там и дойдат в България, ако имат някаква връзка с ръководител или треньор. Но ако не - няма как да пристигнат тук. Всички четири елемента на играта се развиват - тактика, физика, психология, диета. През 2002 вече имах личен кондиционен треньор, който работеше с мен. Първата година в Портсмут с мен работеше специалист от Уест Хем, който вече бе преминал в частния сектор. След това работих с още трима. Дори с последния бях и в България, когато играех в Литекс. Това го давах за пример. Аз се прибрах в България, когато бях на 30 години и с три операции на коленете. Аз им казвах на треньорите кое е правилно, за да може да продължи моята кариера.

Те си мислеха, че им правя напук и се скатавам по време на тренировките. Като се обръщаше внимание и на фитнеса, а имахме един кондиционен треньор, който казваше, че уредите са, за да си закачаме дрехите. В Англия никой не те задължава да правиш неща, които не искаш в този момент и не са добри за теб - не говорим за тренировки с топка. Там хората те пазят. На Острова никога няма да те накарат да играеш на изкуствен терен, както е в България. Единственият треньор, който ми е казвал: “Светльо, няма проблем. Ти знаеш какво правиш във фитнеса”, беше Атанас Джамбазки. Добре се разбирах и с кондиционния треньор Душко Томаш, който сега е в ЦСКА. Когато човек стане на 30 години, трябва повече да се грижи за тялото си. Не трябва треньорите да го карат да прави упражнения наравно с футболисти, които тепърва навлизат в професията. Все пак е натрупал по-голям километраж през годините.

- Какво отсъства от менюто ти с напитки, освен това, че не употребяваш алкохол?
- Категорично не присъстват газираните напитки, както и фабричните сокове. Залагам на фрешове и кокосова вода.

- За кокосовата вода беше споменавал, че даваш на футболистите по време на почивка между полувремената или трябва директно след мач да пият? Какво е забранено и позволено преди и по време на мач - напитки, плодове, зеленчуци?
- Да, по време на мачовете може да пият кокосова вода, но тя вече е екстра. В съблекалнята трябва да им по възможност вода, кафе, плодове. Други продукти не са желателни.

- Как смяташ, че при следващата ти работа в България ще работиш пълноценно относно храни, възстановяване, лека атлетика?
- Това са моите методи на работа. Разбирам, че това са сериозни разходи, но това са моите виждания. Ако искаме да сме конкурентоспособни на останалите държави и да изкарваме футболисти, това е пътят. Всичко се прави за футболистите. Трябва да обръщаме внимание на много неща, защото хората се развиват. Дори и с по-малки бюджети може да развиваме футболисти. Аз съм човек, който си служи с примери - ето например Костадин Гаджалов в Шотландия вече година и половина е във Висшата лига и се представя добре. Отиде на проби в Дънди, тренира, харесаха го и играе. А отиде от отбор в “Б” група на България. Имаше и още наши момчета там, но само той издържа. В България има много талант и много от децата искат да попиват, да се развиват. Имам сега момчета, които ме питат: “Тренер, ама какво да правим тук? Какво да правим там? Как да го направим? Какви макарони да си купя", колкото и смешно да звучи. Питат ме за продуктите, които сме им давали по време на лагер. По този начин те искат да се развиват. Ако не се чувстваха добре, нямаше да питат за тези неща.

- В менюто на твоя отбор преди мач какво присъства задължително на масата и какво си забранил?
- Преди мач винаги на масата има безглутенови спагети или макарони, елда, киноа, вода. А в менюто по принцип няма да видиш свинско и тортички. Това са празни калории и трупане на мазнини - минутно удоволствие, но после си плащаш за него.

- Колко често контактуваш със специалисти от чужбина, които се занимават с правилно хранене, възстановяване, кондиция и пр.?
- Постоянно. Последният ми интересен разговор бе с човек, който се занимава с биомеханика. Става въпрос за очите и по-скоро за фокусирането на очите как влияят на контузиите - най-вече на мускулните травми. Има и един мой бивш колега от Уест Хем - Сома, който сега се занимава с медицински изследвания, съотношението на омега 3 и омега 6 киселините. Направили са опит с един отбор от скандинавска страна, в който се пие създадено специално разработено олио и са намалили с 50-60% травмите от предната година. Футболът не е само тактика и тичане, има много други компоненти, които за мен са важни. Един треньор трябва да е запознат с много неща, за да знае кое и как влияе на футболистите.

- Когато човек те слуша, в клуба трябва да си от 8 сутринта до 10 вечерта. Това са много неща, по които да се работи.
- Така е. Колкото и нескромно да прозвучи, аз знам много неща, които да помагат на футболистите. Но няма смисъл да взимаме работата на лекарския щаб. Но това в Добрич ми се налагаше, а в рамките на година и половина в отбора нямаше нито една контузия. Имахме само един обърнат глезен, но мускулна травма нямахме. До голяма степен бяхме като машини.

- Малко любопитен въпрос. Защо в Англия не се тренира в сряда?
- Обикновено, когато имаш мач в събота и следващият ти е другата събота, неделя ти е почивен ден. Като след това се почива винаги и в сряда. Тренира се в понеделник, вторник, четвъртък и петък - четири дни в седмицата. Обаче като отидеш сутрин в 9,00 часа на тренировка, си тръгваш в 13, 14, а може и в 15,00 часа. Но въпросът е, че тренираш час-два и след това всеки си има индивидуална програма, по която се готви. Не е само плътно да отидеш за два часа и след това да си тръгнеш. Хората затова имат качествен футбол. Когато отидеш, имаш закуска, обяд, възстановяване след тренировката, масажи, студени басейни. Всички са професионалисти и знаят какви са задълженията им. Не съм привърженик на двуразовите тренировки.

- В България обикновено се тренира следобед?
- По-хубаво е сутрин да се тренира. Има си неща, които се правят повече време. Не може да се тренира час и половина и после кой откъде е. Винаги след тренировка има индивидуални разговори, допълнителни упражнения, психология. Ако искаме да се развиваме, няма как да стане по друг начин.
ИНТЕРВЮ С ГЕОРГИ МАРКОВ [АГЕНТ...
 2    2
Изпратено от Анонимен на 23 декември 2016 22:08. |
ИНТЕРВЮ С ГЕОРГИ МАРКОВ [АГЕНТ НИКОЛАЙ]
Гост ни е Георги Марков, известен привърженик на ПФК Левски и бивш конституционен съдия. Той има да ни сподели интересни неща. Първо господин Марков има ли конкретен повод да искате да ни споделите тези неща?

Здравейте, реших да се пенсионирам и да изляза от обществения живот. И смятам, че е редно да кажа някои истини по различни въпроси преди да се оттегля.

И така редно е да поговорим за футбол, вашите пристрастия са добре известни. Има много сериозни спорове дали вашият любим отбор "Левски" е бил отбор на властта след 9.09.1944г. или пък това е бил вашият голям опонент ЦСКА. Вие какво може да кажете по този въпрос?
Както ви казах този път ще кажа истината и ще кажа много истини, които се премълчаваха, но вече е време да свалим картите на масата, както се казва. Истината е, че моят любим отбор Левски изначално е създаден, за да бъде отбор на властта, без значение за каква власт става въпрос. И в това няма нищо лошо. Една власт се нуждае от пропаганда на всички нива включително спорта и със сигурност мисията на Левски в това отношение винаги е била много сериозна.

Да разбираме ли, че като казвате всяка власт тук включвате и времето на социализма от 1944 до 1989 година?

О да, разбира се, особено този период, който е един от най-светлите в историята на Левски.

А защо десетилетия наред вашите фенове твърдят, че са репресирани и че в този период привилегирован е бил отборът на ЦСКА?

О тук ще трябва доста подробно да ви отговоря. Още с промените от 1944 г. новата власт решава, че отборът на Левски ще бъде нейният отбор, нейният символ и символ на новия социалистически спорт. Отборът е включен в Министерството на пощите и съобщенията, начело с Цола Драгойчева и привлича най-добрите футболисти в България за този период. Но с появата на ЦСКА се оказа, че ще имаме сериозен конкурент. Идеята е била Левски да е абсолютен доминатор, но военните развалят плановете. Освен това с атрактивния си стил на игра ЦСКА привлича много привърженици в цялата страна и в Левски се предприема стратегията да натискаме висшата номенклатура да ни помага още повече. Представете си, че сме наели общ работник, който постоянно мързелува и не си върши работата. Ако му кажем "О-о много работа си свършил, браво на теб", иронично естествено, би следвало той да се засрами и да спре да мързелува, а да започне да работи. Същото целяхме и ние, като пускахме провакативни слухове, че партията помага на ЦСКА, целяхме да притиснем партийните функционери да не забравят, че нашият отбор винаги е бил призван да бъде витрина на властта и да ни помогнат в битката с военните.

И нямаше ли как просто БКП да разформирова червеният отбор, за да не ви пречи?

Представете си събират се 20 висши партийци. От тях поне 18 бяха привърженици на Левски, феновете на нашия отбор бяха основно от средите на елита. Но имаше и едни червени недоразумения, разните му там генерали, които бранеха ЦСКА. Останалите номенклатурчици правеха всичко за Левски, но чак затриване на червения отбор не можахме да постигнем и това и до днес ми е голямата болка. Един отбор на властта трябва да бъде пълен доминант в страната си и да няма голям отбор конкурент. И в тези моменти измисляхме провокациите, че Добри Джуров, Милко Балев и още 1-2 цесекари всъщност командват държавата. Защото те бранеха ЦСКА и попречиха на иначе доста по-многобройното синьо лоби в Политбюро да закрие ЦСКА. И до днес тези хора се възприемат като сини душмани, защото заради тях не ни се получи да сме единствени. И се стигна до абсурда да сме отбор на властта, а да не сме хегемон.

Много се спекулира с уж някакво твърдение на "Свободна Европа", че след 7:2 за Левски през 1968 година от там са казали "Отборът на народа победи отбора на властта". Вие какво можете да кажете за това?

О бях сигурен, че и за това ще ме питате. Ами действително това ни дойде идеално. От много време функционерите на Левски искаха да направим нещо голямо, нещо грандиозно, което вече категорично да ни наложи над останалите в българския футбол. След като се дочу, че от радио "Свободна Европа" са казали така, макар и да не знам дали това е истина, нашите номенклатурчици изпитаха голям срам. Почти цялата партия, без генералите, работеше за Левски, а някакви си западняци подценяват усилията й. Прие се като голяма обида, ЦСКА да бъде наречен отбор на властта. Все едно мен някой да ме нарече чорбар или пък да речем Гриша Ганчев да бъде наречен синьо говедо. Така че успяхме да натиснем партийците и да си осигурим вливане в МВР или по-точно да претопим техния отбор и да наследим играчите и милиционерските им привилегии, но и запазвайки историята си. При нашите обединения различните власти винаги са вливали в нас други отбори, реално уж говорехме за обединение, но ние претопявахме тези отбори и съответно въпреки тези обединения историята ни от 1914г. насам остана непокътната. Вече след 1969 година дойде нашето истинско златно време и се доближихме до тези привилегии, които искахме. Но си остана огорчението, че не се разправихме с ЦСКА. И само да вметна какво си говорихме с приятели за тези понятия отбор на народа и отбор на властта. Шегувахме се в тесен кръг, че реално това е едно и също. През социализма всичко наше, мило и социалистичеко беше народно съответно имахме и народен отбор. Така че това "отборът на народа победи отбора на властта" можеше да се тълкува и като "Единият соц отбор победи другия соц отбор, даже като Левски победи Левски" [смее се]. Но това само в тесен кръг, със сигурност ние, левскарите, гледахме да използваме това твърдение в наша полза и успяхме.
И все пак като че ли бяхте близо до разправа с АС-23 в средата на 40-те години?

Е то тогава не се мислеше толкова много за спорт, колкото за политика. Нашият деятел Никола Крушовенски, виден партизанин, и Цола Драгойчева участваха в разправата с царските офицери от АС-23. Да ви кажа може би още от това време те са чувствали, че ако Левски ще има проблеми с някой футболен отбор в България, то това би могъл да бъде отборът на военните. И очевидно нашите функционери са се погрижили да нямаме такива проблеми. Но за съжаление ЦСКА като наследник на АС-23 се оказа по-костелив орех, отколкото са очаквали, и военните, макар и в изцяло реформираната армия, възстановиха отбора си и се сбъднаха очакванията, че той ще ни е конкурент. И все пак разправата с офицерите от АС-23 от страна на нашите хора си е била основно политическа.
Вие нарекохте ЦСКА наследник на АС-23. Наистина ли смятате така?

Естествено армията си е армия без значение дали говорим за армия, подчинена на крал, цар, княз, армия на монархия, република или народна република. Нейният отбор си е един армейски отбор без значение колко имена е сменил и дали е участвал в някакви обединения. Ето както нашият Левски винаги е бил отбор на властта каквато и да е тя - монархическа, комунистическа, демократична. И естествено исторически погледнато традиционно военните са били най-голяма опозиция на властта. Неслучайно много правителства в историята са се страхували от военни преврати и са вземали превантивни мерки. Така че и исторически бе предопределено ЦСКА да ни е най-големият съперник и за съжаление не успяхме да се справим с тях, както ни се искаше. Все пак през 1969 г. направихме голяма крачка в правилната посока, защото така както военните традиционно имат по-опозиционни настроения, така МВР се явява крепител на властта. И това, че станахме част от МВР беше наистина голям удар и с това нещата си дойдоха по местата и на пагоните на армията ние отговорихме с пагоните на милицията.

А как ще коментирате събитията от 1985 година и разформироването на двата отбора?

Друг важен въпрос. Тогава всички очаквахме, че след успешната серия пак ще победим ЦСКА, но те ни изненадаха. Играчите ни прегоряха и предизвикаха масовия бой. Веднага след това решихме, че можем да използваме това в наша полза. Организирахме бързо заседание на Политбюро и за наше щастие Добри Джуров беше в чужбина за някакво заседание на Варшавския договор. За да няма обществено брожение, уж разформировахме и двата отбора, но нашият отбор не загуби нищо от привилегиите си освен името, което по-късно се възстанови. ЦСКА бяха изпратени да играят на стадиона на Септември, а парите, които имаха за издръжка бяха значително орязани. Даже чувахме, че футболистите им сами се налагало да перат и да шият екипите си. МВР продължи да помага на Левски, докато за военните беше доста по-трудно да подпомагат ЦСКА. И пак не постигнахме целта си, защото противникът ни, да си го признаем, беше най-популярният отбор в България с най-голямата фенска маса. А вече имаше усещане, че предстоят мащабни политически промени и никой не смееше да предизвика събития, които можеха много да разбунят обществото.

А какво можете да кажете за периода след 1989 година?

Ами то си беше ясно, че ще бъдем и с тази власт, която дойде. Нека първо да уточня, че хората са много прави като казват, че днес ни управляват наследниците на комунистическата номенклатура. Та от тази гледна точка това ние да сме и с тази власт си беше исторически предопределено. Тези до този момент леви политици съобразно новите условия се пребоядисаха и станаха десни. Партията може да смениха, но отборът нямаше за какво да се сменя. А и съгласете се, че е по-лесно да смениш партията си, особено днес, докато любимият отбор си е един. Естествено, ние в Левски още в края на 80-те години се подготвяхме за промените. И когато те настъпиха ние успяхме бързо да наложим в обществото нашите клишета, че ЦСКА е комунистически отбор, че са били под крилото на партията и т.н., а ние сме били репресирани. Знаехме накъде ще задуха вятърът и че ще има тотално отрицание на социализма. И бяхме подготвени за това. Голям успех е, че успяхме да наложим мнението и усещането, че както е модерно да се плюе по комунизма, такова трябва да е и отношението към големия ни противник. Тук не говоря за феновете, а за влиятелните лица в политиката. Бившите комунисти искаха по всякакъв начин да заличат миналото си, ние наложихме тезата, че ЦСКА е комунистически и съответно те, говорейки против БКП, трябваше на спортното поле да атакуват и ЦСКА.

Искате да кажете, че вие от Левски имате толкова голямо влияние?

О да, ще се изненадате. Отбор, който трябва да бъде символ и реклама на властта не може да разчита само на чисто спортните си изяви. Трябва да умее да прави пропаганда, постепенно и неусетно да налага тезите си и да съчетава спорта с правенето на политика. Така е, когато не си само спортен, но и политически фактор. Та за да сме сигурни, че винаги ще сме под крилото на властта, прокарахме тезата, че сме отборът с най-много фенове, най-популярният, най-обичаният. Знаехме, че в условията на демокрация и на честа смяна на правителства, може пък някоя партия да кривне от правия път и да реши, че ние като отбор не сме й нужни. Говоря за някоя управляваща партия, останалите по-малки партии не са ни интересували. Та като прокарахме тезата за популярността си, бяхме сигурни, че никоя управляваща партия няма да посмее да тръгне срещу нас. Постигнатото от нас е в резултат от една много добра и много сериозна идеологическа работа сред населението. Успехите на спортното поле може да не бяха най-големите възможни, но пък в полето на пропагандата винаги сме били неоспорими лидери и това никой не може да ни го отрече.

Споменахте за не дотам големите футболни успехи. А на какво бихте отдали кризата в Левски от последните вече близо десетина години?

В условията на демокрация ние се изправихме пред голям проблем. И за съжаление той стана още по-голям в последните десетина години. За наше съжаление се наложи постепенно плурализъм в мненията, започна да се дава думата едва ли не на всеки, наложи се свобода на словото. А това не е в интерес на нашата пропаганда. През 90-те години нещата се получаваха. В условията на тоталитарната държава още по-добре. Цялото общество получаваше само нашите тези, те бяха общовалидни, единствени и неоспорими. Имахме пълен контрол над журналистите и те ни помагаха през социализма да настройваме хората срещу ЦСКА. Реално до 90-те години до постове бяха допускани само наши проверени журналисти. Измисляхме разни негативни неща за техните футболисти, идеализирахме нашите, а хората имаха достъп само до 2-3 медии, всички контролирани от БКП, съответно и от нас. Например през 1991 година щеше да е нечувано кощунство да се каже, че Левски е бил отбор на комунистическата власт и че ЦСКА никога не е бил в привилегировано положение спрямо нас. Обаче виждате сега по сайтове, форуми, някои медии какви неща се говорят. Ние искаме да скъсаме с миналото си, властта вече е друга и ние сме с нея, а някои хора постоянно ни припомнят разни неща от миналото. За наше съжаление в последните години излязоха твърде много истини за нас и ЦСКА, а ние не успяхме да спрем това в условията на свобода на словото. Вече категорично се казва, че ЦСКА е с най-много фенове, че ние сме били винаги отбор на всяка власт и в този смисъл пропагандата ни в голяма степен се обезсмисли и поради това реших да направя тези разкрития на факти, които вече не са и кой знае каква тайна. Та покрай това властта вече не ни поддържа така както преди, ето в условията на пазарна икономика виждате Лудогорец какво прави, Литекс какво постигаше допреди няколко години. Просто позагубихме този монопол, който имахме. В условията на реална конкуренция се вижда, че за нашия отбор е много трудно. Свикнали сме властта изцяло да ни подкрепя, докато сега някак тази поддръжка е по-вяла, не се прави нужното, за да се ударят конкурентите ни. Е ние направихме, каквото можахме, но със сигурност управляващите трябва да се замислят и да не ни осигуряват само по някой спонсор, а да окажат натиск на БФС да ни помага, имаме нужда и от малко съдийска помощ понякога, ако трябва и държавно финансиране да ни се осигури, да се измислят някакви преференции за добри български играчи, които идват в нашия клуб и т.н. Но просто времената са такива, че държавната намеса в спорта е много по-малка и от това страдаме.

Казвате, че сте направили, каквото сте можали, за да ударите конкурентите си, а именно?

Вие кой мислите, че фалира старото АД на ЦСКА. Това бяха основно нашите троянски коне в техния отбор - онези двамата от Перник. Тук мога да похваля и държавата, която ни помогна да ги вкараме в ЦСКА. Преди това и Божков беше наш човек, а неговата мисия беше да не допуска ЦСКА да се засили прекомерно и евентуално да ни продаде някоя важна титла в ключов момент. Разбрахме, че най-лесният начин да съсипеш един противник е чрез свои хора да го превземеш отвътре. Така е и в днешната политика. Отмина времето на директното противопоставяне, вече се действа чрез подобни методи, при които просто овладяваш опонента. Това ни се получаваше добре, докато Гриша Ганчев не пое ЦСКА. Съответно решихме, че митовете ни за "комунистическия" ЦСКА са вече остарели и спуснахме директива до Отдела по пропаганда, ако мога така да го нарека, да се оттървем от Гриша Ганчев и да нападаме опонентите с клишета за автентичността им, за фалита на старото им АД и други такива. Постигнахме немалко с пропагандата си вече цял век. Все още доста хора ни вярват и съм убеден, че ще намерим начин пак да дестабилизираме ЦСКА. Имаме и други идеи и ще ги развиваме, никога няма да приемем армейския отбор и ще го атакуваме всякак, докато го унищожим.

Не се ли притеснявате, че тези ваши разкрития ще предизвикат негативни реакции у феновете?

Не, даже се надявам, че ще ни мобилизират още повече. Войната ще продължи, а имайте предвид, че каквото и да се разкрие, хората ще си останат много податливи на пропаганда. А ние я умеем, а и с други средства ще се борим с опонентите си.

Благодаря ви за участието. А за финал какво ще пожелаете на феновете?

Пожелавам им много здраве, да не забравят, че ние си оставеме отбор на властта и вероятно скоро ще се превърнем в хегемон на спортното и политическото поле. Продължавайте смело агитацията, пропагандата, провокациите и не забравяйте, че във войната с когото и да било няма непозволени средства. Аз се оттеглям, но вярвам, че всички вие ще бъдете мои достойни наследници!
Лудогорец - Базел 0-0
Класиране Първа лига
2016-17
1. Лудогорец 60 60-17 43
2. Левски 48 36-15 21
3. ЦСКА-София 42 32-12 20
4. Локомотив Пд 37 31-25 6
5. Черно море 36 25-22 3
6. Дунав 35 28-27 1
7. Ботев 31 33-39 -6
8. Пирин 28 25-34 -9
9. Верея 27 20-30 -10
10. Берое 26 20-26 -6
11. Славия 24 26-39 -13
12. Нефтохимик 23 25-33 -8
13. Локомотив ГО 19 16-31 -15
14. Монтана 12 15-42 -27
Интервю

Иван Колев: Казаха ми да взема чужденци, защото са по-евтини

"Тренирахме на малки площадки, което не е сериозно за един професионален клуб", сподели бившият треньор на Локо ГО

Електричката: Може да съм на 41 години, но ми се играе още

Преборих злокачествен тумор, призна Здравко Лазаров

Начало | Коментари | Интервю | Анкета | За нас | Контакти | Реклама
Copyright © 2011 www.donbalon.eu
Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ДонБалон, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само при условие, че се посочи източника и се добави линк към www.donbalon.eu. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.