Какво е бъдещето на Левски без Спас Русев?
 

Как превърнаха хищника в жертва - трета част

30 декември 2016 16:23

Автор: don balon     Фотограф: Десислава Комарова

Във втора част четохте за поемането на властта от Иво Тонев

След напускането на Костов, Г.Иванов води отбора в два мача. Загуба в Ловеч, загуба на „Герена” и викове оставка. Една от знаковите личности през последните 20 години за клуба окончателно напусна отбора. За съжаление беше придружено с поредната отвратителна сцена от братоубийствената война в синьото семейство. Пред кантората на Батков Г.Иванов наруга Сираков, а противниците на сините доволно потриваха ръце. Няма как да е друго, щом като Сираков с 24 и Иванов с 11 трофея за ФК „Левски” са врагове. В.Павлов в един и Яс. Петров в останалите седем мача довършиха първенството. За отбора остана утехата от победата в дербито, а Петров си заработи личен реванш и е един от малкото треньори на сините през последните осем години с положителен баланс в него. За феновете остана поредната нулева година. А за присъствалите зрители на последния мач и наказанието да гледат как футболисти на ФК „Левски” се радват на бронзови медали и си правят фото сесия край терена. Немислимо и невиждано до преди две, три години!!! Единственият светъл лъч беше, че много преди началото на новия сезон се знаеше кой ще води отбора в следващото първенство.

Сезон 2012-13 г. отборът започна с треньор Илиян Илиев. Но преди коментар на този сезон, трябва да се върнем около два месеца по-рано, когато за първи път се появи „дъвката” връщане на Ст. Стоилов на „Герена”. „Дъвка”, която периодично се пускаше в употреба през следващите години от управниците на ФК „Левски”. В деня на напускането на Г.Иванов в кантората на ул. ”Алабин” се провежда и среща между Батков, Тонев и Ст.Стоилов. В онзи момент Стоилов от шест месеца е безработен, какъвто остана и до края на годината. Все още за някои е недоказал се треньор, който е постигнал успехите си благодарение на късмета, протекцията на Сираков, плажа в Италия, разположението на планетите и т.н. Странно звучи, но тези доводи се чуваха в частни разговори и от някои от силните хора на „Герена”. Наричан от чужди и „свои” метеоролог и агроном заради битката му за по-добри условия по българските стадиони, Стоилов представя на Батков и Тонев условията си за да стане треньор на отбора. Едно от тях е Сираков да работи под каквато и да е форма, дори и като съветник, но да е близо до съблекалнята на отбора. Батков се съгласява, Тонев категорично е против.

Защо, той си знае. Предлага му да започне работа, пък някога във времето ще върнат Сираков. Стоилов не прави компромис със стила си на работа и разговора приключва. Специалистът обясни пред медиите, че няма как да поеме отбора ако не е сигурен, че в клуба ще се работи според неговите изисквания. Разбира се тези, които наричаха Стоилов агроном и метеоролог максимално разработиха клишето „на Левски не се отказва”. Времето доказа, че тези думи звучат добре за ухото, но не са полезни за ФК „Левски”, когато „ДА” се казва само заради шанса да се попълни личната треньорска визитка с работа в престижен клуб. Фактът, че във времето не се стигна до договор със Стоилов, дори и когато нямаше никакви пречки това да стане доказва, че тази тема е била използвана като дъвка за пред феновете. Мое лично мнение е, че в този ден Иво Тонев пропиля шанса си да се нареди до най-успешните ръководители на ФК „Левски”. Сезонът с треньор Ил. Илиев може да се нарече всичко или нищо. Това е характерно за хазарта, но едва ли някой левскар би се съгласил, че е правилно за клуба ни. Не само, че не е правилно, но не е характерно за философията на развитие на клуба ни през годините. Да се спечели трофей на всяка цена, а след това потоп.

Беше осигурен бюджет над два и половина пъти в повече от годината, в която сините участваха в груповата фаза на ШЛ. Нови 17 футболисти – Ж.Силва, Ели, Карвальо, Ил.Йорданов, Родригес, Ст.Велев, Марсиньо, Везалов, Михелич, М. Василев, Мих. Иванов, Ив. Василев, Цв.Тонев, Прохазка, Опоку, Пл. Димов, Ст. Ангелов. За пример още едно сравнение с отбора от ШЛ. Заплатата на Силва сумарно се равняваше приблизително на заплатите на Бардон, Томашич и Вагнер. Илиев започна работа с голяма амбиция. Но се усещаше, че нещо не е както трябва. След отпадането от “Сараево” истината лъсна. На първата тренировка треньорът не получи подкрепа от никой от ръководството и останалите началници в клуба. Беше оставен сам да поеме негативните реакции на дошлите на помощното игрище фенове. В синьото семейство винаги заедно са посрещали успехите и загубите. Но кой да го знае? Като се прибави и започването на реванша в „Сараево” без синята публика, което се случи и в Ловеч месеци по-рано, каква по-точна картина на обстановката в синия клуба. На думи всичко е прекрасно, а в действителност – кошер с оси. Илиев успя да си издейства назначаването на Боримиров като част от отбора, за да чувства някаква лична подкрепа.

След отпадането от евротурнирите отборът постепенно набираше скорост. Загубата в дербито допълнена и с другите две в Разград и Пловдив не бяха приятни за окото, но сините продължаваха да са основен претендент за титлата. Междувременно се започна строежа на нов стадион. Може би единственото положително събитие през последните години в клуба ни. Тонев заслужава поздравление, че постави началото на строежа. Обещанието беше, че два сектора ще са готови за 100 годишнината, а целия стадион за сезон 2016-17 г. Презентацията беше на ниво, слайд шоуто впечатли всички левскари, Тонев беше в стихията си. Обещания, обещания. С тях си останахме. И макета на мечтите във фен магазина. Поредното надценяване на възможностите! През пролетта беше елиминиран „Литекс” за Купата. Но след равенството в гр. Гоце Делчев Илиев не издържа и хвърли кърпата въпреки, че решителните за първото място мачове предстояха, включително и полуфинал за Купата. Защо обстановката в съблекалнята и в клуба накара треньора да напусне? Защо никой от ръководството не застана твърдо в негова подкрепа? Дали „малките” компромиси от страна на треньора в съблекалнята не му изиграха лоша шега? Риторични въпроси.

Помощникът на Илиев беше назначен за старши треньор. Н.Митов беше част от екипа на Велев и имаше съществен принос за спечелването на последната титла. Като  възпитаник на школата на клуба старши треньорът имаше всичко от гледна точка мотивация и критерии за успех. Победа в дербито (последна от 2013 г. до историческия му край), победа в полуфинала за Купата, реална възможност за дубъл, феновете са в еуфория. Точно в тези дни трябваше шефовете в клуба и най-вече Тонев да не се поддават на емоциите. През годините много пъти клубът е бил в подобна ситуация и ръководителите са знаели как се действа за да тушират напрежението в играчите, но и да не им позволят да празнуват преди последния сигнал. Загубата във финала за Купата не послужи като сигнална лампа. След победата над „Лудогорец” Тонев отиде на пистата да приема овациите на публиката!?!?

Другите началници също се появиха за разлика от деня след Сараево. Вечерта след мача „разпускането” продължи в известно нощно заведение. Традиция, присъща за отбора от ст. „Локомотив”, но не и за клуба от „Герена”! През седмицата преди мача с „белите” в клуба се коментираха кои песни да се пуснат при вдигането на купата, как да се направи изпращането на Йовов… Тиганът беше сложен. Въпреки, че Митов не веднъж е виждал как са действали в подобна ситуация предишни ръководители на клуба и знаеше какво не трябва да се прави, не успя да овладее ситуацията. Направи компромис. И това птиче отлетя. Случи се за първи път на ФК „Левски” и за втори път на ръководен от Тонев клуб да губи решителен мач за титлата на своя стадион. От хазартното „всичко или нищо” за ФК „Левски” остана второто, но и сметката за плащане.

Юбилейният сезон започна с назначаването на Сираков като директор. Провалите принудиха Тонев да направи този ход. Най-малкото е, че със сигурност щеше да се затвори устата на един от критиците. За Сираков имаше само един проблем, но от огромно значение. Някогашният респект в клуба към личността му беше подменен с омраза. След уволнението му видимо се дистанцира от процесите във ФК „Левски”. Периодично изказваше мнението си в медиите. Този факт заедно с леещите са като от ведро в пространството обвинения от посока „Герена”, като ефекта на китайската капка даде резултат. Назначаването му на директорския пост вместо усмивки на първата тренировка, предизвика намръщени физиономии в съблекалнята и пред тунела на стадиона. На този фон контрастираше усмихнатото лице на Батков докато слушаше нелицеприятните думи от някои фенове в посока новия директор. Сираков започваше работа в минно поле. Единственият му правилен ход беше да назначи Ст. Стоилов.

Само в тандем с този треньор можеше да се справи с нескритата неприязън към него в съблекалнята. Преди години Сираков уволни спечелилия дубъл Д.Димитров, защото прецени, че ще е полезно за развитието на клуба. На първата си пресконференция в интервал от няколко секунди Сираков направи два компромиса!!! Обясни, че няма да прави усилия да върне Стоилов и че ще остави за треньор провалилия се седмици по-рано Митов. Последвалите събития в клуба отново доказаха, че с компромиси най-сигурно се стига до провал. Сезонът на юбилея ще се запомни с нови 14 футболисти – Генков, Макриев, Бру, Блажевич, Туре, Мир. Иванов, Божинов, Перес, Крумов, Белаид, Нунеш, Баштош, Чмовш, Лопес; пет треньора за една година – Митов, В. Павлов, Йоканович, Здравков, Топузаков; началото на сериала „Гаджев си тръгва”; Батков отказа клуба да участва във финансирането на юбилейните тържества; началото на невиждана негативна серия в дербито.

Неслучайно оставих за финал „Събличането на Петев”. Това беше лакмуса, който разкри в пълна степен средата, която се е създала във ФК „Левски” през последните години. На 10 метра от съблекалнята в която години наред Гунди е обличал синята фланелка и на 50 метра от мястото, където над двеста хиляди левскари го изпратихме с Котков в последния им път не беше унижен Петев и подигран Сираков. Беше поругано сакралното място за всеки левскар, в каквото се превърна нашия стадион след злокобната 1971. Феновете имат право да имат своите пристрастия, позитивни или негативни. Ръководителите на ФК „Левски” са тези, които имат призванието и задължението да пазят символите на левскарството и да възпитават левскарите. Всички тези, които в онзи ден са били част от ръководството на нашия клуб и позволиха да се случи срамната сцена на стадиона символ за левскарите, се покриха с позор.Петър Димитров

Минавам само да питам-ц7ка жив...
 4    2
Изпратено от Анонимен на 04 януари 2017 19:45. |
Минавам само да питам-ц7ка живА ли е още или умрЕ?
ТАРАскон
 9    1
Изпратено от Анонимен на 03 януари 2017 19:18. |
По време на срещата с феновете, собственикът на Левски Спас Русев заяви, че ще е по-добре да събори и изгради наново Сектор “А” на Герена, отколкото да го завърши. По неговите думи излиза, че не е направен както трябва, което не е далеч от логиката.
Минавам само да питам-ц7ка жив...
 3    4
Изпратено от Анонимен на 03 януари 2017 18:13. |
Минавам само да питам-ц7ка живА ли е още или умрЕ?
Minavam samo da razpora maika ...
 7    4
Изпратено от Анонимен на 02 януари 2017 19:49. |
Minavam samo da razpora maika ti kurvensk s golrmia 4erven kur.
Минавам само да питам-ц7ка жив...
Изпратено от Анонимен на 03 януари 2017 18:13. |
Минавам само да питам-ц7ка живА ли е още или умрЕ?
ИНТЕРВЮ С ГЕОРГИ МАРКОВ [АГЕНТ...
 6    9
Изпратено от Анонимен на 01 януари 2017 18:25. |
ИНТЕРВЮ С ГЕОРГИ МАРКОВ [АГЕНТ НИКОЛАЙ]
Гост ни е Георги Марков, известен привърженик на ПФК Левски и бивш конституционен съдия. Той има да ни сподели интересни неща. Първо господин Марков има ли конкретен повод да искате да ни споделите тези неща?
Здравейте, реших да се пенсионирам и да изляза от обществения живот. И смятам, че е редно да кажа някои истини по различни въпроси преди да се оттегля.
И така редно е да поговорим за футбол, вашите пристрастия са добре известни. Има много сериозни спорове дали вашият любим отбор "Левски" е бил отбор на властта след 9.09.1944г. или пък това е бил вашият голям опонент ЦСКА. Вие какво може да кажете по този въпрос?
Както ви казах този път ще кажа истината и ще кажа много истини, които се премълчаваха, но вече е време да свалим картите на масата, както се казва. Истината е, че моят любим отбор Левски изначално е създаден, за да бъде отбор на властта, без значение за каква власт става въпрос. И в това няма нищо лошо. Една власт се нуждае от пропаганда на всички нива включително спорта и със сигурност мисията на Левски в това отношение винаги е била много сериозна.
Да разбираме ли, че като казвате всяка власт тук включвате и времето на социализма от 1944 до 1989 година?
О да, разбира се, особено този период, който е един от най-светлите в историята на Левски.
А защо десетилетия наред вашите фенове твърдят, че са репресирани и че в този период привилегирован е бил отборът на ЦСКА?
О тук ще трябва доста подробно да ви отговоря. Още с промените от 1944 г. новата власт решава, че отборът на Левски ще бъде нейният отбор, нейният символ и символ на новия социалистически спорт. Отборът е включен в Министерството на пощите и съобщенията, начело с Цола Драгойчева и привлича най-добрите футболисти в България за този период. Но с появата на ЦСКА се оказа, че ще имаме сериозен конкурент. Идеята е била Левски да е абсолютен доминатор, но военните развалят плановете. Освен това с атрактивния си стил на игра ЦСКА привлича много привърженици в цялата страна и в Левски се предприема стратегията да натискаме висшата номенклатура да ни помага още повече. Представете си, че сме наели общ работник, който постоянно мързелува и не си върши работата. Ако му кажем "О-о много работа си свършил, браво на теб", иронично естествено, би следвало той да се засрами и да спре да мързелува, а да започне да работи. Същото целяхме и ние, като пускахме провакативни слухове, че партията помага на ЦСКА, целяхме да притиснем партийните функционери да не забравят, че нашият отбор винаги е бил призван да бъде витрина на властта и да ни помогнат в битката с военните.
И нямаше ли как просто БКП да разформирова червеният отбор, за да не ви пречи?
Представете си събират се 20 висши партийци. От тях поне 18 бяха привърженици на Левски, феновете на нашия отбор бяха основно от средите на елита. Но имаше и едни червени недоразумения, разните му там генерали, които бранеха ЦСКА. Останалите номенклатурчици правеха всичко за Левски, но чак затриване на червения отбор не можахме да постигнем и това и до днес ми е голямата болка. Един отбор на властта трябва да бъде пълен доминант в страната си и да няма голям отбор конкурент. И в тези моменти измисляхме провокациите, че Добри Джуров, Милко Балев и още 1-2 цесекари всъщност командват държавата. Защото те бранеха ЦСКА и попречиха на иначе доста по-многобройното синьо лоби в Политбюро да закрие ЦСКА. И до днес тези хора се възприемат като сини душмани, защото заради тях не ни се получи да сме единствени. И се стигна до абсурда да сме отбор на властта, а да не сме хегемон.
Много се спекулира с уж някакво твърдение на "Свободна Европа", че след 7:2 за Левски през 1968 година от там са казали "Отборът на народа победи отбора на властта". Вие какво можете да кажете за това?
О бях сигурен, че и за това ще ме питате. Ами действително това ни дойде идеално. От много време функционерите на Левски искаха да направим нещо голямо, нещо грандиозно, което вече категорично да ни наложи над останалите в българския футбол. След като се дочу, че от радио "Свободна Европа" са казали така, макар и да не знам дали това е истина, нашите номенклатурчици изпитаха голям срам. Почти цялата партия, без генералите, работеше за Левски, а някакви си западняци подценяват усилията й. Прие се като голяма обида, ЦСКА да бъде наречен отбор на властта. Все едно мен някой да ме нарече чорбар или пък да речем Гриша Ганчев да бъде наречен синьо говедо. Така че успяхме да натиснем партийците и да си осигурим вливане в МВР или по-точно да претопим техния отбор и да наследим играчите и милиционерските им привилегии, но и запазвайки историята си. При нашите обединения различните власти винаги са вливали в нас други отбори, реално уж говорехме за обединение, но ние претопявахме тези отбори и съответно въпреки тези обединения историята ни от 1914г. насам остана непокътната. Вече след 1969 година дойде нашето истинско златно време и се доближихме до тези привилегии, които искахме. Но си остана огорчението, че не се разправихме с ЦСКА. И само да вметна какво си говорихме с приятели за тези понятия отбор на народа и отбор на властта. Шегувахме се в тесен кръг, че реално това е едно и също. През социализма всичко наше, мило и социалистичеко беше народно съответно имахме и народен отбор. Така че това "отборът на народа победи отбора на властта" можеше да се тълкува и като "Единият соц отбор победи другия соц отбор, даже като Левски победи Левски" [смее се]. Но това само в тесен кръг, със сигурност ние, левскарите, гледахме да използваме това твърдение в наша полза и успяхме.
И все пак като че ли бяхте близо до разправа с АС-23 в средата на 40-те години?
Е то тогава не се мислеше толкова много за спорт, колкото за политика. Нашият деятел Никола Крушовенски, виден партизанин, и Цола Драгойчева участваха в разправата с царските офицери от АС-23. Да ви кажа може би още от това време те са чувствали, че ако Левски ще има проблеми с някой футболен отбор в България, то това би могъл да бъде отборът на военните. И очевидно нашите функционери са се погрижили да нямаме такива проблеми. Но за съжаление ЦСКА като наследник на АС-23 се оказа по-костелив орех, отколкото са очаквали, и военните, макар и в изцяло реформираната армия, възстановиха отбора си и се сбъднаха очакванията, че той ще ни е конкурент. И все пак разправата с офицерите от АС-23 от страна на нашите хора си е била основно политическа.
Вие нарекохте ЦСКА наследник на АС-23. Наистина ли смятате така?
Естествено армията си е армия без значение дали говорим за армия, подчинена на крал, цар, княз, армия на монархия, република или народна република. Нейният отбор си е един армейски отбор без значение колко имена е сменил и дали е участвал в някакви обединения. Ето както нашият Левски винаги е бил отбор на властта каквато и да е тя - монархическа, комунистическа, демократична. И естествено исторически погледнато традиционно военните са били най-голяма опозиция на властта. Неслучайно много правителства в историята са се страхували от военни преврати и са вземали превантивни мерки. Така че и исторически бе предопределено ЦСКА да ни е най-големият съперник и за съжаление не успяхме да се справим с тях, както ни се искаше. Все пак през 1969 г. направихме голяма крачка в правилната посока, защото така както военните традиционно имат по-опозиционни настроения, така МВР се явява крепител на властта. И това, че станахме част от МВР беше наистина голям удар и с това нещата си дойдоха по местата и на пагоните на армията ние отговорихме с пагоните на милицията.
А как ще коментирате събитията от 1985 година и разформироването на двата отбора?
Друг важен въпрос. Тогава всички очаквахме, че след успешната серия пак ще победим ЦСКА, но те ни изненадаха. Играчите ни прегоряха и предизвикаха масовия бой. Веднага след това решихме, че можем да използваме това в наша полза. Организирахме бързо заседание на Политбюро и за наше щастие Добри Джуров беше в чужбина за някакво заседание на Варшавския договор. За да няма обществено брожение, уж разформировахме и двата отбора, но нашият отбор не загуби нищо от привилегиите си освен името, което по-късно се възстанови. ЦСКА бяха изпратени да играят на стадиона на Септември, а парите, които имаха за издръжка бяха значително орязани. Даже чувахме, че футболистите им сами се налагало да перат и да шият екипите си. МВР продължи да помага на Левски, докато за военните беше доста по-трудно да подпомагат ЦСКА. И пак не постигнахме целта си, защото противникът ни, да си го признаем, беше най-популярният отбор в България с най-голямата фенска маса. А вече имаше усещане, че предстоят мащабни политически промени и никой не смееше да предизвика събития, които можеха много да разбунят обществото.
А какво можете да кажете за периода след 1989 година?
Ами то си беше ясно, че ще бъдем и с тази власт, която дойде. Нека първо да уточня, че хората са много прави като казват, че днес ни управляват наследниците на комунистическата номенклатура. Та от тази гледна точка това ние да сме и с тази власт си беше исторически предопределено. Тези до този момент леви политици съобразно новите условия се пребоядисаха и станаха десни. Партията може да смениха, но отборът нямаше за какво да се сменя. А и съгласете се, че е по-лесно да смениш партията си, особено днес, докато любимият отбор си е един. Естествено, ние в Левски още в края на 80-те години се подготвяхме за промените. И когато те настъпиха ние успяхме бързо да наложим в обществото нашите клишета, че ЦСКА е комунистически отбор, че са били под крилото на партията и т.н., а ние сме били репресирани. Знаехме накъде ще задуха вятърът и че ще има тотално отрицание на социализма. И бяхме подготвени за това. Голям успех е, че успяхме да наложим мнението и усещането, че както е модерно да се плюе по комунизма, такова трябва да е и отношението към големия ни противник. Тук не говоря за феновете, а за влиятелните лица в политиката. Бившите комунисти искаха по всякакъв начин да заличат миналото си, ние наложихме тезата, че ЦСКА е комунистически и съответно те, говорейки против БКП, трябваше на спортното поле да атакуват и ЦСКА.
Искате да кажете, че вие от Левски имате толкова голямо влияние?
О да, ще се изненадате. Отбор, който трябва да бъде символ и реклама на властта не може да разчита само на чисто спортните си изяви. Трябва да умее да прави пропаганда, постепенно и неусетно да налага тезите си и да съчетава спорта с правенето на политика. Така е, когато не си само спортен, но и политически фактор. Та за да сме сигурни, че винаги ще сме под крилото на властта, прокарахме тезата, че сме отборът с най-много фенове, най-популярният, най-обичаният. Знаехме, че в условията на демокрация и на честа смяна на правителства, може пък някоя партия да кривне от правия път и да реши, че ние като отбор не сме й нужни. Говоря за някоя управляваща партия, останалите по-малки партии не са ни интересували. Та като прокарахме тезата за популярността си, бяхме сигурни, че никоя управляваща партия няма да посмее да тръгне срещу нас. Постигнатото от нас е в резултат от една много добра и много сериозна идеологическа работа сред населението. Успехите на спортното поле може да не бяха най-големите възможни, но пък в полето на пропагандата винаги сме били неоспорими лидери и това никой не може да ни го отрече.
Споменахте за не дотам големите футболни успехи. А на какво бихте отдали кризата в Левски от последните вече близо десетина години?
В условията на демокрация ние се изправихме пред голям проблем. И за съжаление той стана още по-голям в последните десетина години. За наше съжаление се наложи постепенно плурализъм в мненията, започна да се дава думата едва ли не на всеки, наложи се свобода на словото. А това не е в интерес на нашата пропаганда. През 90-те години нещата се получаваха. В условията на тоталитарната държава още по-добре. Цялото общество получаваше само нашите тези, те бяха общовалидни, единствени и неоспорими. Имахме пълен контрол над журналистите и те ни помагаха през социализма да настройваме хората срещу ЦСКА. Реално до 90-те години до постове бяха допускани само наши проверени журналисти. Измисляхме разни негативни неща за техните футболисти, идеализирахме нашите, а хората имаха достъп само до 2-3 медии, всички контролирани от БКП, съответно и от нас. Например през 1991 година щеше да е нечувано кощунство да се каже, че Левски е бил отбор на комунистическата власт и че ЦСКА никога не е бил в привилегировано положение спрямо нас. Обаче виждате сега по сайтове, форуми, някои медии какви неща се говорят. Ние искаме да скъсаме с миналото си, властта вече е друга и ние сме с нея, а някои хора постоянно ни припомнят разни неща от миналото. За наше съжаление в последните години излязоха твърде много истини за нас и ЦСКА, а ние не успяхме да спрем това в условията на свобода на словото. Вече категорично се казва, че ЦСКА е с най-много фенове, че ние сме били винаги отбор на всяка власт и в този смисъл пропагандата ни в голяма степен се обезсмисли и поради това реших да направя тези разкрития на факти, които вече не са и кой знае каква тайна. Та покрай това властта вече не ни поддържа така както преди, ето в условията на пазарна икономика виждате Лудогорец какво прави, Литекс какво постигаше допреди няколко години. Просто позагубихме този монопол, който имахме. В условията на реална конкуренция се вижда, че за нашия отбор е много трудно. Свикнали сме властта изцяло да ни подкрепя, докато сега някак тази поддръжка е по-вяла, не се прави нужното, за да се ударят конкурентите ни. Е ние направихме, каквото можахме, но със сигурност управляващите трябва да се замислят и да не ни осигуряват само по някой спонсор, а да окажат натиск на БФС да ни помага, имаме нужда и от малко съдийска помощ понякога, ако трябва и държавно финансиране да ни се осигури, да се измислят някакви преференции за добри български играчи, които идват в нашия клуб и т.н. Но просто времената са такива, че държавната намеса в спорта е много по-малка и от това страдаме.
Казвате, че сте направили, каквото сте можали, за да ударите конкурентите си, а именно?
Вие кой мислите, че фалира старото АД на ЦСКА. Това бяха основно нашите троянски коне в техния отбор - онези двамата от Перник. Тук мога да похваля и държавата, която ни помогна да ги вкараме в ЦСКА. Преди това и Божков беше наш човек, а неговата мисия беше да не допуска ЦСКА да се засили прекомерно и евентуално да ни продаде някоя важна титла в ключов момент. Разбрахме, че най-лесният начин да съсипеш един противник е чрез свои хора да го превземеш отвътре. Така е и в днешната политика. Отмина времето на директното противопоставяне, вече се действа чрез подобни методи, при които просто овладяваш опонента. Това ни се получаваше добре, докато Гриша Ганчев не пое ЦСКА. Съответно решихме, че митовете ни за "комунистическия" ЦСКА са вече остарели и спуснахме директива до Отдела по пропаганда, ако мога така да го нарека, да се оттървем от Гриша Ганчев и да нападаме опонентите с клишета за автентичността им, за фалита на старото им АД и други такива. Постигнахме немалко с пропагандата си вече цял век. Все още доста хора ни вярват и съм убеден, че ще намерим начин пак да дестабилизираме ЦСКА. Имаме и други идеи и ще ги развиваме, никога няма да приемем армейския отбор и ще го атакуваме всякак, докато го унищожим.
Не се ли притеснявате, че тези ваши разкрития ще предизвикат негативни реакции у феновете?
Не, даже се надявам, че ще ни мобилизират още повече. Войната ще продължи, а имайте предвид, че каквото и да се разкрие, хората ще си останат много податливи на пропаганда. А ние я умеем, а и с други средства ще се борим с опонентите си.
Благодаря ви за участието. А за финал какво ще пожелаете на феновете?
Пожелавам им много здраве, да не забравят, че ние си оставеме отбор на властта и вероятно скоро ще се превърнем в хегемон на спортното и политическото поле. Продължавайте смело агитацията, пропагандата, провокациите и не забравяйте, че във войната с когото и да било няма непозволени средства. Аз се оттеглям, но вярвам, че всички вие ще бъдете мои достойни наследници!
Минавам само да питам-ц7ка жив...
 4    11
Изпратено от Анонимен на 31 декември 2016 18:15. |
Минавам само да питам-ц7ка живА ли е още или умрЕ?
Ликвидатор
 11    4
Изпратено от Анонимен на 31 декември 2016 17:24. |
Евроидиотите са за закриване, Та това е кретенска истрория !
"Наско,ние не сме Левски,ние ...
 11    4
Изпратено от Анонимен на 31 декември 2016 11:42. |
"Наско,ние не сме Левски,ние сме ташак някакъв"-Син фен към Гъзо.Мъка,мъкаа говежда мъка.
Лефски е айсберг!
 11    10
Изпратено от Анонимен на 31 декември 2016 11:06. |
Авторчето, Лефски е айсберг! Поне две-трети от случващото се в клуба е под мътната вода и не се вижда, затова и на теб ти липсва анализа, защото или нямаш информация от случващото се в мътилката или не ти стиска да го напишеш! Например, не можеш да обясниш как отбор, който не генерира приходи (изключая държавно доведените спонсори), който е затънал в дългове и беше спасен от това, което сполетя ЦСКА, с манипулации из мътната вода, та как този отбор тръгва да строи нов стадион? Не можеш да обясниш кой прати Тонев на Герена и му даде власт по-голяма от на Батков?! После и другите двата т.н. "собственици"?! Не можеш да обясниш и какво прави Спас Русев на Герена?! Не си обяснил и за ролята на нарко-дружинката в процесите на деградация?! Кой и защо ги изпрати да съблекат Петев? Изобщо, материалът ти е една констатация и никакъв анализ! Докато не направите анализа, ще си останете все същото отборче с претенции за хищник, което се надява на "другите начини" да го утвърдят като такъв, но единствено в собствените си очи!
Хайде отворко кажи какви прихо...
Изпратено от Анонимен на 31 декември 2016 11:49. |
Хайде отворко кажи какви приходи генерира кочината ? Кой назначава Ил.Павлов , Божков , Гърнета и Микренски помаци ? Как Лупи идва и си тръгва когато му хрумне ? Как и защо Джуджето сменя терена на кочината и строи в Панчерево без да има концесия и с какви пари ? Сигурно и МТЕЛ ви стана спонсор защото е влюбен в свинарника ?
Смешко, статията е за "обора ...
Изпратено от Анонимен на 31 декември 2016 19:25. |
Смешко, статията е за "обора на народа" и въпросите ти не са на място, но ще ти отговоря.Неяснотите при нас са далеч по-малко, отколкото при отбора на ДС!
Илия Павлов сами го назначихме и сами го махнахме на Общо Събрание и дадохме акциите на Любо, който ги даде на Божков, защото нямаше пари.
На Божков му помогнахме да вземе решението да си тръгне след като ви подари титлата, за да се вживявате на значими.
Божков даде акциите на Митал, защото двамата имаха преплетени бизнес отношения в Кремиковци. Тук генерирахме първите дългове, колкото и да се твърди, че Божков е оставил клуба без задължения!
Митал даде акциите на Лупи когато се отказа от Кремиковци и вече нямаше никакъв бизнес в България. Лупи тръгна да се прави на алтернатива на БСП. Само, че те бяха на власт и по нареждане на Мин. Пр. Станишев не взехме лиценз, за да изядете шамара от БАТЕ, след -16 точки, при все че Батков каза, че нямате моралното право на това, но пусти мерак да се правите на велики!
Лупи го изгонихме ние заради лиценза и тогава новият Мин. Пр. ББ ни прати Боклуците да си перат парите. На тях също помогнахме да си тръгнат, но вече бяхме затънали в дългове и нямаше кой да ни праща спонсори безброй срещу държавни поръчки, затова Лупи пак се вреди с акциите. Тук вече затънахме до шия в дългове както и вие, но за разлика от вас Мин. Пр. беше лефскар и вие взехте лиценз, а ние-не! След сезона във "В" група, където се видя, че генерираме повече публика и интерес от цялата "А" група взета заедно, се разбра, че телевизията на Киро е на загуба, БФС-отива на просия, а футболът-отиде до нивото на Люксембург, станаха всички врътки, само и само ЦСКА да е в "А" група, независимо под каква форма. Базите са дадени на Ганчев със същия 30 годишен договор, който беше подписан от Титан. Строи се с парите, които иначе трябва да се плащат като наем.
Знам, че пак няма да ти е ясно, но докато не си свалиш тъмно сините очила като четеш, така ще е!

РЕАЛ
Изпратено от Анонимен на 01 януари 2017 16:30. |
АКО НАИСТИНА СИ ВЯРВАШ НА ТАЗИ СЪЧИНЕНА ИСТОРИЯ , МОГА САМО ДА ТИ СЪЧУСТВАМ ... СПОРОВЕТЕ СА ИЗЛИШНИ И ДАНО ЛЕКАРСТВАТА ТИ ПОМОГНАТ !!!
Като си затапен и споровете би...
Изпратено от Анонимен на 06 януари 2017 21:22. |
Като си затапен и споровете били излишни голяма смешка си.
Хей, Петър Димитров, голям ГА...
 12    4
Изпратено от Анонимен на 31 декември 2016 09:08. |
Хей, Петър Димитров, голям ГАЛОШ си. Кои сте вие от ГОВЕДАРНИКА бре????Добре че си вярвате. И внимавайте с ТЕМПЕРЕ отново да не ви изпере....Сини БОКЛУЦИ....
МЛЪК, СВИНЯ ПРОСТА!...
Изпратено от Анонимен на 31 декември 2016 12:26. |
МЛЪК, СВИНЯ ПРОСТА!
Хей, Петър Димитров, голям ГА...
 8    3
Изпратено от Анонимен на 31 декември 2016 09:08. |
Хей, Петър Димитров, голям ГАЛОШ си. Кои сте вие от ГОВЕДАРНИКА бре????Добре че си вярвате. И внимавайте с ТЕМПЕРЕ отново да не ви изпере....Сини БОКЛУЦИ....
Хей, Петър Димитров, голям ГА...
 5    3
Изпратено от Анонимен на 31 декември 2016 09:08. |
Хей, Петър Димитров, голям ГАЛОШ си. Кои сте вие от ГОВЕДАРНИКА бре????Добре че си вярвате. И внимавайте с ТЕМПЕРЕ отново да не ви изпере....Сини БОКЛУЦИ....
Хей, Петър Димитров, голям ГА...
 7    2
Изпратено от Анонимен на 31 декември 2016 09:08. |
Хей, Петър Димитров, голям ГАЛОШ си. Кои сте вие от ГОВЕДАРНИКА бре????Добре че си вярвате. И внимавайте с ТЕМПЕРЕ отново да не ви изпере....Сини БОКЛУЦИ....
Хей, Петър Димитров, голям ГА...
 7    2
Изпратено от Анонимен на 31 декември 2016 09:08. |
Хей, Петър Димитров, голям ГАЛОШ си. Кои сте вие от ГОВЕДАРНИКА бре????Добре че си вярвате. И внимавайте с ТЕМПЕРЕ отново да не ви изпере....Сини БОКЛУЦИ....
Хей, Петър Димитров, голям ГА...
 7    2
Изпратено от Анонимен на 31 декември 2016 09:08. |
Хей, Петър Димитров, голям ГАЛОШ си. Кои сте вие от ГОВЕДАРНИКА бре????Добре че си вярвате. И внимавайте с ТЕМПЕРЕ отново да не ви изпере....Сини БОКЛУЦИ....
Хей, Петър Димитров, голям ГА...
 5    2
Изпратено от Анонимен на 31 декември 2016 09:08. |
Хей, Петър Димитров, голям ГАЛОШ си. Кои сте вие от ГОВЕДАРНИКА бре????Добре че си вярвате. И внимавайте с ТЕМПЕРЕ отново да не ви изпере....Сини БОКЛУЦИ....
Хей, Петър Димитров, голям ГА...
 7    2
Изпратено от Анонимен на 31 декември 2016 09:08. |
Хей, Петър Димитров, голям ГАЛОШ си. Кои сте вие от ГОВЕДАРНИКА бре????Добре че си вярвате. И внимавайте с ТЕМПЕРЕ отново да не ви изпере....Сини БОКЛУЦИ....
Хей, Петър Димитров, голям ГА...
 7    2
Изпратено от Анонимен на 31 декември 2016 09:08. |
Хей, Петър Димитров, голям ГАЛОШ си. Кои сте вие от ГОВЕДАРНИКА бре????Добре че си вярвате. И внимавайте с ТЕМПЕРЕ отново да не ви изпере....Сини БОКЛУЦИ....
Хей, Петър Димитров, голям ГА...
 7    2
Изпратено от Анонимен на 31 декември 2016 09:08. |
Хей, Петър Димитров, голям ГАЛОШ си. Кои сте вие от ГОВЕДАРНИКА бре????Добре че си вярвате. И внимавайте с ТЕМПЕРЕ отново да не ви изпере....Сини БОКЛУЦИ....
Хей, Петър Димитров, голям ГА...
 7    2
Изпратено от Анонимен на 31 декември 2016 09:08. |
Хей, Петър Димитров, голям ГАЛОШ си. Кои сте вие от ГОВЕДАРНИКА бре????Добре че си вярвате. И внимавайте с ТЕМПЕРЕ отново да не ви изпере....Сини БОКЛУЦИ....
Автори

don balon

.

Лудогорец - Базел 0-0
Класиране Първа лига
2016-17
1. Лудогорец 60 60-17 43
2. Левски 48 36-15 21
3. ЦСКА-София 42 32-12 20
4. Локомотив Пд 37 31-25 6
5. Черно море 36 25-22 3
6. Дунав 35 28-27 1
7. Ботев 31 33-39 -6
8. Пирин 28 25-34 -9
9. Верея 27 20-30 -10
10. Берое 26 20-26 -6
11. Славия 24 26-39 -13
12. Нефтохимик 23 25-33 -8
13. Локомотив ГО 19 16-31 -15
14. Монтана 12 15-42 -27
Интервю

Иван Колев: Казаха ми да взема чужденци, защото са по-евтини

"Тренирахме на малки площадки, което не е сериозно за един професионален клуб", сподели бившият треньор на Локо ГО

Електричката: Може да съм на 41 години, но ми се играе още

Преборих злокачествен тумор, призна Здравко Лазаров

Начало | Коментари | Интервю | Анкета | За нас | Контакти | Реклама
Copyright © 2011 www.donbalon.eu
Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ДонБалон, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само при условие, че се посочи източника и се добави линк към www.donbalon.eu. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.